Hlavní obsah

Písečné duny v Brazílii protkávají třpytivé laguny

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se řekne Brazílie, turisté si většinou vybaví Rio de Janeiro a tím to skončí. Vzhledem ke své rozloze ale jihoamerická země nabízí mnohem více. Například při severním pobřeží Atlantského oceánu leží národní park Lencóis Maranhenses, který návštěvníky oslňuje bělostnými písečnými dunami protkanými třpytivými lagunami.

Foto: Profimedia.cz

Národní park se nachází při severním pobřeží Atlantiku.

Článek

Rozlehlý národní park ukazuje v průběhu roku příchozím turistům několik tváří. V období sucha místo působí jako poměrně nehostinná poušť, silný vítr vytváří pozoruhodné písečné duny a nejrůznější obrazce, a po známce jakékoli vegetace není ani stopa. Od ledna do června ovšem nastává dešťová sezóna a prohlubně mezi dunami tak zaplní voda, která vytváří křišťálově čisté laguny.

Foto: Profimedia.cz

Nejlepšími měsíci pro návštěvu jsou červenec a srpen.

Nejlepším obdobím pro návštěvu národního parku je červenec a srpen, kdy oblast netrápí přívalové deště ani neúnosné vedro. A kdyby přeci jen teplo bylo, ve smaragdových vodách lagun se mohou turisté zchladit, pokud je hladina dostatečně vysoká.

Foto: Profimedia.cz

Při dostatku vody se dá v lagunách koupat.

Přístup do oblasti je zajištěn džípy, které návštěvníky dovezou z městečka Barreirinhas až do srdce písečných dun. Ačkoli je pohyb po parku volný, nedoporučuje se moc vzdalovat od průvodce a skupiny — na tak rozlehlém prostranství totiž není vůbec žádný problém se ztratit.

Vzhledem ke své vzdálenosti od tradičnějších turistických cílů Brazílie, park Lencóis Maranhenses na své plné objevení turisty teprve čeká.

Reklama

Výběr článků

Načítám