Hlavní obsah

Piloti nemohli s letadlem na ranvej. Bránil jim v tom pelikán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drzý pelikán způsobil zpoždění letadla Alaska Airlines, když si bezstarostně hověl na letištní ploše. Piloti na opeřence upozornili kontrolní věž a zaměstnanci letiště v San Diegu ptáka nakonec odehnali a umožnili letadlu projet.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

K úsměvné situaci došlo 22. dubna, když let Alaska Airlines provozovaný společností Horizon Air startoval z kalifornského San Diega na letiště Paine Field ve Washingtonu. Pelikán blokoval průjezd na ranvej a způsobil tak zhruba patnáctiminutové zpoždění.

Pilot musel problém nahlásit dispečerům v kontrolní věži. „Tomuhle nebudete věřit, ale nemůžeme s letadlem pokračovat, protože na ploše sedí pelikán,“ cituje server Simple Flying hlášení kapitána.

Po chvíli k letadlu dorazil vůz a zaměstnanci letiště donutili opeřence, aby plochu uvolnil a odletěl. Video ze zásahu začalo kolovat po sociálních sítích.

V tomto případě jde spíše o úsměvnou historku, většinou se však v médiích objeví informace o srážkách ptáků s letadlem, které mohou způsobit i technické potíže. Z takových důvodů mají letiště oddělení s dravci, kteří mají menší opeřence likvidovat a zajistit tak hladký provoz.

Propásli svůj spoj, a tak se vzali přímo v letadle

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám