Hlavní obsah

Pasažérku musel z letadla kvůli rasistickým poznámkám vyvést policista

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O pozdvižení se na letišti v kalifornském Sacramentu postarala jedna z cestujících. Po přistání letadla, kdy posádka pasažéry žádala, aby zůstali sedět na svých místech, si stoupla do uličky a odmítala uhnout letušce. Pak začala pokřikovat rasistické nadávky a musela být vyvedena policistou, uvedl server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Letuška žádala afroamerickou cestující, aby si sedla na místo, protože kolem ní potřebovala projít ke dveřím. Žena však nereagovala, a tak se k ní otočila jiná pasažérka. „Vy neposloucháte,“ řekla jí.

Afroameričanka se na ni utrhla a začala mluvit hlasitěji. „Nejsem dítě, jsem dospělá a snažím se jít na toaletu. Proč tohle musím poslouchat? Jste snad můj šéf? Jste privilegovaná běloška,“ řekla cestující.

Letuška ženu následně znovu požádala, aby jí uvolnila uličku, a když tak neučinila, požádala o zásah letištní ostrahy. Afroameričanka začala být ale ještě více agresivní, křičela, že je královna Kalifornie a směrem k cestující na sedadle řekla, že běloši byli původně černí a nakonec vymřou, protože se neumí rozmnožovat.

Do letadla nakonec dorazil policista, který ženu požádal, aby šla s ním. Ta svůj osud přijala a nechala se z letadla eskortovat, i když stále směrem k bílé cestující pokřikovala nadávky.

Jistý svědek incidentu následně uvedl, že se pasažérka s někým dohadovala celou cestu. „Bylo to poprvé v životě, kdy jsem se bál kvůli tomu, že jsem běloch. Pro tu ženu evidentně neexistují žádná pravidla,“ uzavřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám