Hlavní obsah

Panenský karibský ostrov chystá pro turisty striktní regulace

Novinky, mšv

Karibskému ostrovu Svatá Lucie se velká nákaza koronavirem vyhnula a hlásil jen několik případů. Tamní vláda má v plánu příští měsíc otevřít hranice, ačkoli zatím jen pro obyvatele USA. Na návštěvníky se ale budou vztahovat velmi přísná pravidla. Bude požadován negativní test na covid-19, hotelovým hostům se bude také pravidelně měřit teplota, uvedl server Mirror.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Svatá Lucie, kde žije kolem 180 tisíc lidí, ohlásila jen 18 případů koronaviru, přičemž všichni se uzdravili. Od června chce proto tamní vláda ve třech fázích otevírat hranice, nejprve pro Američany. Ti budou moci dorazit jedině letecky, přístavy na ostrově zůstanou i nadále uzavřené.

Kvůli koronaviru vzrůstá poptávka po soukromých ostrovech

Cestování

Přísná opatření by ale některé turisty mohla odradit. Povinný bude negativní test na koronavirus a roušky budou nutné nejen v letadle a na letištích, ale i v hotelech — tedy ve společných prostorách. Všem hostům bude během jídla měřena teplota, personál bude podstupovat pravidelný screening před nástupem na směnu a při jejím konci.

Závislý na cizincích

V jídelní části bude zakryto vše nutné, tedy jídlo, ale i příbory. Samozřejmostí je dodržování odstupů či důkladná hygiena. V zemi navíc aktuálně platí zákaz vycházení od večerní deváté hodiny do pěti ráno. Autorizované taxi služby budou turisty převážet jen v případě, že proběhne rezervace od hotelu.

Ani tím ale seznam opatření nekončí. Například bazény se budou dezinfikovat důkladněji a lehátka od sebe budou umístěna v dostatečné vzdálenosti.

Turistům se chce Svatá Lucie ovšem otevřít co nejdříve. Karibský ostrov je totiž na návštěvnících závislý. „Cestovní ruch tvoří 65 procent hrubého domácího produktu, takže se nemůžeme uzavřít na neurčito,“ uvedla mluvčí vlády.

Na konci května neobvyklé. Na chorvatských plážích se sluní jen pár místních

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám