Hlavní obsah

Od svítání do soumraku. Podívejte se na Dolomity z ptačí perspektivy

Novinky, mšv

Italské Dolomity zná řada českých lyžařů. Viděli jste ovšem někdy tyto majestátní hory z ptačí perspektivy? Pokud ne, můžete to napravit a zhlédnout je ve videu, které pořídil nejmenovaný tvůrce pomocí dronu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Podívejte na záběry italských Dolomitů z dronuVideo: Newsflare, Reuters

 
Článek

Video mapuje italské hory od prvních slunečních paprsků, až po ty poslední. „První záběry jsem pořídil zhruba v 7:40 hodin a ty poslední v 16:40. Neměl jsem žádný konkrétní plán, jak Dolomity zachytit,“ uvedl filmař pro agenturu Newsflare s tím, že natáčení pro něj bylo náročné kvůli nízkým teplotám. Ty se pohybovaly mezi minus dvaceti a minus dvanácti stupni Celsia, což může být občas náročné i pro samotnou techniku.

„Je to fascinující, starověká a mystická lokace, kde si všichni mohou vychutnat přírodu v její nejčistší podobě,“ myslí si tvůrce. „Díky Dolomitům pochopíte, proč je Itálie tak oblíbenou turistickou destinací,“ doplnil.

Dolomity zná množství českých lyžařů, horský masiv, který je součástí Italských Alp, se totiž už několik let drží na špičce popularity. Nejsou proslulé jen svou pitoreskní krajinou, oblíbené jsou mezi lyžaři i díky slunečnému počasí, které v nich, na rozdíl třeba od Rakouských Alp, panuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám