Hlavní obsah

Obraz Hitlera a srp s kladivem. Thajský hotel šokoval výzdobou

Novinky, mšv

Hodinový hotel v thajském Nonthaburi přišel s netradiční výzdobou jednoho pokoje. Návštěvníci v něm najdou sovětské a nacistické symboly, včetně srpu a kladiva, hvězd nebo i hákového kříže, který ovšem překrývá televize. Není se ale čemu divit, že neotřelý design vyvolává všemožně po světě kontroverze, píše server Kotaku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Thajský hotel lásky vsadil na poněkud netradiční výzdobuVideo: AP

 
Článek

Hotel Love Villa se otevřel už před dvěma lety. Podle tamní recepční se jedná o pouhou tematickou místnost, která nemá žádnou inspiraci. „Designér místnosti stále mění, aby byly pořád nové,“ doplnila.

Podle Efraima Zuroffa, který šéfuje izraelskému Centru Simona Wiesenthala, pojmenovanému po „lovci“ nacistů, je výzdoba pokoje vyloženě nechutná. „Ukazuje to, že je výuka a znalost tematiky Hitlera nedostatečná a lidé si neuvědomují, co za zvěrstva během druhé světové války spáchal,“ uvedl Zuroff. Hotel po kritice odstranil všechny diktátorovy obrazy, které pokoj rovněž zdobily, sovětskou symboliku zachoval.

V Thajsku se nejedná o první případ, kdy podniky využívající nacistické symboliky vyvolaly kontroverzi. V minulosti v zemi vzniklo například bistro, které se jmenovalo Hitler.

S velkou kritikou se potýkal také obchodník, který si diktátorovými obrazy a nacistickými svastikami vyzdobil interiér svojí kavárny. Jeho záměrem prý bylo podívat se na druhou světovou válku jako na popkulturní záležitost, nešlo o sympatizování s nacistickou ideologií.

Reklama

Výběr článků

Načítám