Hlavní obsah

Některé luxusní hotely nabízejí soukromé lety, aby přilákaly klienty

Novinky, mšv

Hotelový sektor tvrdě zasažený koronavirem se snaží postavit zpět na nohy. Některá luxusní ubytovací zařízení ve snaze přilákat zámožnou klientelu nabízejí i soukromé lety, které mají minimalizovat riziko nákazy při cestování, píše server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Přestože se letecká doprava opět pozvolna rozjíždí, vzhledem k nelepšící se globální situaci množství lidí s cestováním váhá. Právě z toho důvodu nabízí některé luxusní hotely soukromý transport, aby nalákaly hosty.

„V porovnání se stejným obdobím loňského roku jsme zaznamenali asi 75procentní nárůst v zájmu o soukromá letadla,“ tvrdí Justin Bowman, šéf společnosti Air Charter Service, která se poskytováním služeb soukromých letounů zabývá. „Vzhledem k novým okolnostem při cestování se zákazníci více zajímají o soukromí, bezpečnost, hygienu a flexibilitu,“ doplnil.

Za dovolenou si zaplaťte sami, vyzývá kampaň bloggery a influencery

Cestování

Mezi hotely, které zámožné klientele soukromý transport letadlem nabízejí, jsou například resorty Four Seasons na Havaji či Bahamách nebo SHA Wellness Clinic ve Španělsku.

Sektor se vzpamatuje do roka

Magazín Forbes Travel Guide uskutečnil mezi luxusními hotely po celém světě anketu, v jejímž rámci se ptal, kdy se asi sektor vrátí do normálu. Drtivá většina provozovatelů, 70 procent, věří, že se k běžnému fungování vrátí do dvanácti měsíců. Celkově 86 procent dotazovaných si pak myslí, že projít koronavirovou krizí zvládnou bez problémů.

Forbes Travel Guide oslovil celkem 438 hoteliérů z 64 zemí, množství z nich se na otevření chystá už v září. Podle více než poloviny dotazovaných je současná situace samozřejmě výzvou, protože hotely si chtějí zachovat vysokou kvalitu nabízených služeb, ale zároveň se adaptovat na nové normy, tedy různá bezpečnostní a hygienická opatření.

„Naše odvětví je přichystáno po měsících tréninku a příprav opět přijímat klienty. Hotely se chtějí ujistit, že se hostům dostane stále stejných prožitků v rámci jejich luxusního pobytu,“ uvedl šéf Forbes Travel Guide Filip Boyen.

Doplnil, že některá ubytovací zařízení obdržela od hostů negativní zpětnou vazbu kvůli plánovaným opatřením. Klienti odmítají například nošení roušek ve společných prostorách, protože se prý covidu-19 nijak neobávají.

Nejlepší hotel světa mají v Kambodži

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám