Hlavní obsah

Někdejší nejvyšší horská dráha světa nabídne nově výhledy i bez adrenalinu

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonsko se může pyšnit množstvím zábavních parků. Jedním s údajně nejděsivějšími horskými dráhami je Fuji-Q, který, jak název napovídá, leží v blízkosti hory Fudži. Jedna z jeho atrakcí nabízí na nejvyšší japonský vrchol skvělé výhledy, v budoucnu si je lidé užijí navíc i bez adrenalinu, protože na horské dráze vyroste vyhlídková plošina.

Foto: Profimedia.cz

Vyhlídková plošina bude ve výšce 55 metrů.

Článek

Vyhlídková plošina vyroste na někdejší nejvyšší horské dráze světa Fujiyama ve výšce 55 metrů. Poprvé si tak budou moci návštěvníci vychutnat okolní scenérii s horou Fudži a jejím typickým sněhovým čepcem, aniž by byli příliš zaneprázdněni křikem na adrenalinové atrakci. Plošina se má zpřístupnit už příští léto u příležitosti 25. výročí Fujiyamy, píše server Time Out.

Pokud by návštěvníci přeci jen po troše adrenalinu prahli, mohou vyrazit na stezku, která bude součástí vyhlídkové věže. Chodníček bude bez zábradlí a v podstatě ve vzduchu, lidé budou upevněni pomocí bezpečnostních popruhů. Chybět nebude ani točitá skluzavka z vrcholu plošiny až na zem.

Kvůli výstavbě věže bude nicméně horská dráha od února uzavřena. Otevře se opětovně v létě zhruba v období kolem startu olympijských her v Tokiu.

Fujiyama bývala rekordní horskou dráhou hned v několika ohledech. V roce 1996 byla se skoro 80 metry nejvyšší na světě a v jednom úseku měla rovněž rekordní sedmdesátimetrový spád. Své doby byla také nejrychlejší. Její prvenství ji ovšem na začátku milénia vyfoukly jiné atrakce.

Japonské letušky bez práce? Dočasně se přeškolí na chrámové kněžky

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám