Hlavní obsah

Největší jachta světa nabídne 39 luxusních bytů. Budou jen pro zvané

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už v roce 2024 by měla na moře vyplout největší jachta světa Somnio. Malé plovoucí město má na délku měřit přes 220 metrů a samozřejmě nebude přístupné všem. Nabídne celkem 39 velmi luxusních bytů, do jejichž koupě se však budou moci lidé zapojit jen na přímé pozvání, uvádějí servery Daily Mail a Business Insider.

Foto: VARD

Jachta má mít na délku přes 220 metrů.

Článek

Obří plavidlo, pro které tvůrci kvůli jeho rozměrům vymysleli novou kategorii yacht liner, bude mít celkem šest pater. Na nich nabídne zmíněných 39 bytů, jejichž ceny začnou na 9,5 milionech eur (zhruba 242 milionů korun) — každá jednotka má navíc disponovat vlastní posilovnou či knihovnou. Společný prostor má zahrnovat vinný sklep s deseti tisíci lahvemi oblíbeného nápoje.

Na konstrukci jachty, která vyjde na 500 milionů eur (12 miliard korun), spolupracují londýnské studio Winch Design a švédské Tillberg Design, projekt pak vede šéf společnosti Somnio Global Carl Le Souef.

Obří skluzavka i zipline na palubě. Příští rok vypluje nová největší výletní loď světa

Cestování

Movití majitelé se podle všeho mohou těšit na služby podobné těm v prvotřídních hotelech. „Somnio je první yacht liner na světě, jenž je koncipován tak, aby majitelům poskytl veškeré výhody superjachet a byl dotažen k nejvyšším možným standardům s vybavením a službami, které najdete pouze v nejlepších světových hotelech,“ uvedla společnost Somnio v prohlášení.

Připojí se i vědci

Bezpečnost a péče mají být na palubě nepřehlédnutelného plavidla rovněž prémiové. Podle společnosti se bude o pasažéry starat tým zkušených zdravotníků, který lidem poskytne péči daleko od pandemie a dalších globálních rizik.

Jakmile se na jachtu nalodí všichni majitelé bytů, vydá se plavidlo pomalým tempem do různých koutů planety. K posádce se totiž přidají také experti na klima nebo mořští biologové, kteří mají za úkol zpravit cestující o různých ekologických výzvách, jejich řešeních a důležitém financování.

Na projekt dohlíží také spoluzakladatel společnosti Somnio, kapitán Erik Bredhe, který byl kormidelníkem a navigátorem na výletní lodi MS The World. Ta je podle Daily Mailu aktuálně jediným rezidenčním plavidlem svého druhu na světě.

„Somnio bude jediná rezidenční jachta na světě a byla navržena tak, aby dostála náročným standardům. Majitelé budou sdílet opravdu unikátní život na moři,“ míní Bredhe.

Jachta Somnio bude největší nejen na délku, ale i co do objemu. Poháněna má být čistým zdrojem energie. Aktuálně je konstruována společností Vard v Norsku.

V Šanghaji otevřeli nejvyšší hotel na světě

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám