Hlavní obsah

Nejsevernější cíp Afriky leží v Tunisku. Na slávu Střelkového mysu ještě čeká

Novinky, jky

Je to teprve několik týdnů, co v Tunisku politici slavnostně otevřeli nejsevernější mys celého afrického kontinentu - Cap Angela. Místo stále ještě čeká na objevení turisty a nedosahuje zatím ani zlomku slávy Střelkového mysu, který se nachází na úplně opačném konci černého kontinentu.

Foto: Tuniský národní úřad pro cestovní ruch

Nejsevernější cíp Afriky umí být malebný.

Článek

Místo, které příroda obdařila nedotčenými plážemi, lesy a divokou přírodou. Ideální místo pro kemping a treking. Nachází se přitom pouze 70 kilometrů od hlavního města Tunisu, v oblasti města Bizerte.

Ministryně cestovního ruchu Tuniska slavnostně odhalila uměleckou bustu kontinentu na nejsevernějším mysu Afriky v půli prosince a zdůraznila, že se jedná o budoucí turistickou atrakci v nadcházejících letech.

Foto: Tuniský národní úřad pro cestovní ruch

Cap Angela

Řada projektů bude brzy následovat, včetně výstavby přístupové cesty v délce dvou kilometrů. Chystají se i kompletní turistické sítě pro návštěvníky: restaurace, naučná stezka a dokumentární centrum.

Okolí je z velké části zemědělskou krajinou, již od římských dob, kdy byl tento region nazýván také obilnicí Říma. K nalezení jsou zde také lány olivovníků a vinice lemující údolí regionu. Název mysu je přitom odvozen od významného římského obyvatele, žijícího na tomto území ve 3. století našeho letopočtu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám