Hlavní obsah

Nejnovější australská atrakce láká do klece mezi krokodýly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CANBERRA (AUSTRÁLIE)

Setkání tváří v tvář s obřím slanovodním krokodýlem - většinu lidí by něco takového vyděsilo k smrti, nicméně jsou i tací, kterým se nezvyklá turistická atrakce v Austrálii zalíbila. Crocosaurus Cove v Darwinu nabízí odvážlivcům možnost ponořit se v kleci do nádrže plné krokodýlů, mezi nimiž jsou i lidožrouti, jen v plavkách, s potápěčskými brýlemi a šnorchlem.

Článek

"Klec smrti" je prý "perfektní pro adrenalinové maniaky", které už nudí plavání mezi delfíny nebo potápění v kleci mezi velkými bílými žraloky.

Klec má tvar šestiúhelníku, aby ji krokodýli nemohli sevřít smrtícím stiskem obávaných ostrých zubů. Odvážlivci tak mají možnost přiblížit se k až pětimetrovým zvířatům na vzdálenost několika desítek centimetrů.

.: Jak se dostat ke krokodýlům, co nejblíž? Foto: Crocosaurus cove

Průhledná krychle, do níž se vejdou naráz maximálně dva lidé, se ponoří do jednoho ze čtyř oddělených krokodýlích "výběhů" jen těsně pod hladinu, aby "hrdinové" měli možnost rychle se nadechnout.

Crocosaurus Cove v centru Darwinu se pyšní osmi dospělými krokodýly a dvěma stovkami krokodýlích mláďat.

Reklama

Související články

Austrálie zjednoduší vízový systém pro EU

Od konce října zavádí Austrálie pro všechny členy Evropské unie nový vízový program eVisitor. Systém, který bude na webu přístupný od 27. října, má sjednotit...

Výběr článků

Načítám