Hlavní obsah

Nejmenší hotel světa mají v Německu. Na šířku má sotva dva a půl metru

Novinky, Michael Švarc

Na světě naleznete hotely, které se mohou pyšnit nejrůznějšími superlativy. Největší, nejluxusnější, s největším bazénem, nejdražší. V německém Ambergu mají hotel, který je naopak nejmenší na planetě. Titul drží od roku 2008, kdy byl zaznamenán i v Guinnessově knize rekordů. Na šířku měří necelých 2,5 metru a zaujímá plochu pouhých 53 metrů čtverečních.

Foto: Profimedia.cz

Dům postavili v roce 1728.

Článek

Miniaturní hotel Eh’haeusl dokáže v jednu chvíli pojmout maximálně dva hosty, uvádí server Mirror. Přesto nabízí množství komfortu a vybavení. Například ložnice disponuje dokonce i krbem, součástí budovy je také malé wellness s vířivou vanou.

Miniaturní dům má i zajímavou historii. Vznikl v roce 1728, kdy mladé páry musely dokládat nějaký majetek, aby se mohly vzít. Vychytralý podnikatel se proto rozhodl postavit mezi dva existující domy úzkou budovu, kterou by si milenci mohli zakoupit, vzít se a pak domek prodat dalším zájemcům. Server Mirror poznamenává, že název hotelu Eh’haeusl se dá volně přeložit jako manželský dům.

Jako hotel slouží právě od roku 2008, kdy v průběhu renovace stačil získat titul nejmenšího ubytovacího zařízení na světě. A tomu se rovná i nynější cena, která je pro dvě osoby 240 eur za noc (6270 korun). V částce je zahrnuta snídaně nebo parkování.

Nejosamělejší dům světa stojí na islandském ostrůvku. Obklopují ho záhady

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám