Hlavní obsah

Nejluxusnější pouštní oáza přikrytá mlhou

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někteří Dubaj nazývají městem zázraků, jiní ho spojují se zlatem a blyštivých luxusem... Jak to vypadá, když třpyt a přepych jedné z nejlidnatějších částí Spojených arabských emirátů na chvíli schová mlha?

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Dubaj v mlzeVideo: AP

 
Článek

Devětadvacetiletý dubajský realitní agent Zohaib Anjum využil své profese a během nedávné mlhy pořídil časosběrné snímky, které plující chomáče mlhy mapují z různých výšek a úhlů pohledu. Chvíli kmitají nad mrakodrapy, v jiných momentech jsou vrcholky výškových budov krájeny.

Dubaj je moderní město, do něhož už před lety našli cestu také čeští turisté, kteří tam během zimního období utíkají za sluncem a teplem. Dále tato megapole proslula také specialitami, jako jsou například umělé ostrovy Palm Islands nebo nejvyšší budovou světa, kterou je Burdž Chalífa.

Kdo by si Dubaj spojoval jen s pískem, plážemi a horkým sluncem, mýlil by se. Příznivci zimních sportů tam naleznou lyžařskou sjezdovku či kluziště. Město je také rájem pro všechny, kteří rádi nakupují.

Reklama

Výběr článků

Načítám