Hlavní obsah

Nejlepší turistickou nabídkou je zámek Hluboká nad Vltavou

Zámek Hluboká nad Vltavou je nejlepší turistickou nabídkou letošního roku. Novogotické sídlo zvítězilo v soutěži Kudy z nudy, kterou pořádá státní agentura CzechTourism (CzT). Hlasující ocenili především skutečnost, že nabídka na Hluboké se neomezuje pouze na letní sezónu.

Foto: Profimedia.cz

Zámek Hluboká nad Vltavou je otevřená celý rok.

Článek

Na druhém místě za jihočeským zámkem skončila aktivita s názvem "ošetřovatelem v zoo", kterou nabízí zahrada ve Dvoře Králové nad Labem. Třetí místo obsadil hrad Křivoklát. Za nejlepší akce letošního roku byly vyhlášeny Slavnosti pětilisté růže v Českém Krumlově, festival Colours of Ostrava a Znojemské historické vinobraní.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Hrad Křivoklát nabízí procházku po krovech královského křídla.

"Potvrzuje se, že Češi jsou národem zvídavým, chtějí hodně poznávat, zajímají je zážitkové a aktivní dovolené," uvedl ředitel ČzT Rostislav Vondruška.

Do hlasování na portálu Kudyznudy.cz se zapojilo 11 000 lidí, kteří udělili celkem 62 000 hlasů. Nominace sestavili podle regionů odborníci z cestovního ruchu.

Reklama

Související články

Magický hrad Střekov přitahuje nejen romantiky

Už při příjezdu do Ústí nad Labem po železnici či silnici podél Labe zaujme návštěvníky dominanta hradu Střekov, který se tyčí na stometrové čedičové skále....

Výběr článků

Načítám