Hlavní obsah

Do nejlepšího lyžařského střediska světa to Češi mají 12 hodin autem

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzské středisko Val Thorens je nejlepším na světě. Už pošesté zvítězilo při udílení cen World Ski Awards, jež hodnotí ty nejpozoruhodnější letoviska nebo hotely. Skiareál za své prvenství může vděčit mimo jiné svojí nadmořské výšce – je totiž nejvýše položeným střediskem v Evropě, a má proto jistotu sněhu, napsal server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Val Thorens je nejvýše položeným skiareálem Evropy.

Článek

Val Thorens získalo prvenství celkem šestkrát, přičemž ceny World Ski Awards se udělovaly sedmým rokem. Pro francouzský areál ležící ve výšce až 3200 metrů je to nebývalý úspěch. Nejenže zvítězil v evropské konkurenci, ale i té světové, a nechal za sebou taková proslulá střediska jako třeba prominentní americký Aspen nebo švýcarský Zermatt.

Nejpomalejším rychlíkem světa napříč ročními obdobími

Cestování

World Ski Awards se dále zaměřují zejména na oceňování hotelů, přičemž ten nejlepší je švýcarský W Verbier. Ve Švýcarsku byste našli také nejlepší lyžařskou chatu Chalet Les Anges, která se nachází právě v Zermattu pod štíty Matterhornu. Nejlepší lyžařský boutique hotel mají v Japonsku a nejlepší vnitřní ski areál v Dubaji.

Českou jedničkou je Špindlerův Mlýn

Ceny se zaměřily i na hodnocení jednotlivých zemí. Čechy by mohlo zejména zajímat, že nejlepším lyžařským resortem v Itálie je Val Gardena v Dolomitech, v Rakousku Kitzbühel a na Slovensku Jasná v Nízkých Tatrách.

Českou jedničkou je Špindlerův Mlýn, v němž naleznete i další dva tuzemské vítěze, a to nejlepší lyžařský hotel i nejlepší boutique hotel.

O vítězích hlasovali experti z oblasti turistického ruchu, ale také zástupci veřejnosti. Předávací ceremonie se uskutečnila v rakouském Kutzbühelu.

Propojení skiareálů je nejblíž Špindlerův Mlýn

Cestování

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám