Hlavní obsah

Nejlepší hotel světa je v Budapešti, nejromantičtější v Thajsku

Novinky, Jakub Kynčl

Cestovatelský portál Tripadvisor zveřejnil tradiční žebříček 25 nejoblíbenějších hotelů světa. Na pomyslné špici stanul budapešťský hotel Aria. Vyhlašovaly se však také další kategorie. Nejromantičtějším hotelem světa je The Place Luxury Boutique Villas na thajském ostrově Ko Tao, nejlepšího servisu se vám dostane ve velšském městečku Llandudno.

Foto: Aria Hotel Budapešť

Terasa budapešťského hotelu Aria nabízí skvělý výhled.

Článek

Nejlepším hotelům tentokrát dominovala Evropa, která má mezi nejlepšími šesti hned pět zástupců. Ani Česká republika nepřišla zkrátka, na pátém místě totiž skončil pražský BoHo Prague Hotel. Zvítězila maďarská Aria (Budapešť), která má vysoce hodnocenou sestřičku i v Praze.

Na druhém místě skončil indonéský hotel Mandapa (A Ritz-Carlton Reserve), který leží ve vnitrozemí Bali. Třetí příčku obsadil italský Turin Palace Hotel, který jak už název napovídá, leží v Turíně.

Foto: Aria Hotel Budapešť

Interiér budapešťského hotelu Aria

Pokud jde o přepych, v kategorii nejluxusnějších zvítězil kostarický hotel Nayara Springs, který leží v tamější oblíbené destinaci La Fortuna nedaleko vulkánu Arenal.

Na druhém místě stanul indický hotel The Oberoi Vanyavilas, na bronzové příčce již zmíněný budapešťský hotel Aria. Nejlepší český zástupce, Hotel U Zlaté Studně, skončil na 11. příčce. Druhým nejluxusnějším českým hotelem je pak pražská Aria.

Foto: Nayara Springs

Kostarický hotel Nayara Springs

Pražské hotely se skvělým servisem

Pokud vás zajímá v první řadě dokonalý servis, budete si muset udělat výlet poměrně nečekaně do Walesu. V městečku Llandudno se ukrývá vítěz této kategorie - Lawton Court Hotel.

Druhého nejlepšího servisu se vám ale prý dostane v Praze, konkrétně v Hotelu Pod Věží. Na třetím místě skončil Hotel Villa Steno v italském Monterosso al Mare. Čtvrté místo má opět Praha, konkrétně Hotel Residence Agnes.

Foto: Lawton Court

Lawton Court Hotel

Zachtělo-li se vám romantiky, tak vězte, že nejromantičtější hotel se nachází na thajském ostrově Ko Tao a jmenuje se The Place Luxury Boutique Villas. Romantiku si můžete užít ale i v britském Chesteru v hotelu Edgar House či v Anastasis Apartments v Imerovigli v Řecku.

Foto: The Place Luxury Boutique Villas

Inu, každý si představuje romantiku trochu jinak. Hotel The Place Luxury Boutique Villas na thajském ostrově Ko Tao však skutečně vyhrál ocenění Nejromantičtější hotel světa.

Reklama

Výběr článků

Načítám