Hlavní obsah

Nejlepší hotel na světě se nachází v Kambodži, bodovala i Evropa

Novinky, mšv

Cestovatelský portál TripAdvisor zveřejnil žebříček nejlepších ubytovacích zařízení světa. Tentokrát ve výročních cenách Traveler’s Choice Awards bodoval kambodžský Viroth’s Hotel v Siem Reapu. Recenze uživatelů vyzdvihují mimo jiné skvělý personál, čistotu, ale také dobrou lokaci. V žebříčku se umístila i řada evropských hotelů, do výběru nejlepších 25 se však nedostal žádný český.

Foto: Viroth's Hotel

Hotel leží v srdci Siem Reapu, vstupní brány do chrámového komplexu Angkor.

Článek

Žebříček je sestavován podle algoritmu, který analyzuje milióny názorů, jež během roku uživatelé na TripAdvisor napíšou. Kambodžský Viroth’s Hotel nasbíral 910 recenzí, z nichž bylo 95 procent skvělých a žádná podprůměrná, uvádí Daily Mail.

Hotel se nachází v samém centru Siem Reapu, nedaleko chrámu Wat Bo. Je inspirovaný designem 50. let a zajímavý je mimo jiné i pro své vertikální zahrady, ale nechybí v něm samozřejmě ani bazén, fitness, spa a mnoho dalšího.

Foto: Viroths Hotel

Hosté na hotelu vyzdvihují čistotu, eleganci i jídlo.

Hosté na něm vyzdvihují mimo jiné právě skvělou lokalitu, klid i stylové zařízení. „Nádherný butikový hotel, příjemné a prostorné místnosti, pozorný personál, skvělé jídlo, spa i perfektní poloha. Co víc byste mohli chtít?“ napsal na TripAdvisor jeden z uživatelů. Lidé uvedli jako plus také relativně nízkou cenu, noc v hotelu vyjde v průměru na 2200 korun.

Foto: Viroths Hotel

Ubytování vyjde v průměru na 2200 korun za noc.

Hotelem, který v žebříčku skončil druhý, je Tulemar Bungalows & Villas ve středoamerické Kostarice. Nachází se hned u národního parku Manuel Antonio a je částečně zasazen do džungle. Návštěvníci v 92 procentech hodnotili hotel jako skvělý a vyzdvihují na něm například krásný výhled.

Hojně jsou zastoupeny ovšem i evropské hotely, na šestém místě skončil Belvedere v italském Riccione, dále La Reserve Paris ve francouzském hlavním městě nebo budapešťský hotel Aria, který loni žebříčku kraloval.

Praha uspěla v servisu

Kromě hlavní kategorie se v rámci Traveler’s Choice Awards oceňují také malé hotely, romantické, ekonomicky výhodné, vhodné pro rodiny nebo ty, jež nabízejí stravování all-inclusive.

Samostatnou skupinou jsou hotely, kde se návštěvníkům dostane skvělého servisu. Prvenství získal Riad Kheirredine, nacházející se v marocké Marrákeši. V této kategorii lze nalézt také dva české zástupce – pražské hotely Pod Věží a Residence Agnes.

Ocenění má také další kategorie, do kterých spadají muzea, turistické atrakce, restaurace, památky nebo i pláže. Ty zatím vyhlášeny nebyly.

Reklama

Výběr článků

Načítám