Hlavní obsah

Nejhezčí pláž je podle Instagramu na Bali

Kelingking Beach na Bali je nejkrásnější pláží světa. Minimálně podle dat z Instagramu. Jejich analýzu provedla britská společnost Money.co.uk, která zohledňovala celkové množství fotografií z jednotlivých pláží vzhledem k jejich rozloze. Druhé a třetí místo v žebříčku zaujímají sydneyská Bondi Beach a Railay Beach v Thajsku.

Foto: Profimedia.cz

Kelingking Beach je jednou z nejznámějších balijských pláží.

Článek

Žebříček nejkrásnějších pláží, respektive spíše nejpopulárnějších, byl sestaven analýzou více než 26 milionů hashtagů na Instagramu. Následně bylo spočítáno, kolik fotografií vychází na jeden metr z celkové délky pláže.

U vítězné Kelingking Beach, jež je díky svým výhledům pravděpodobně tou nejznámější v provincii Bali, vychází 4227 fotografií na jeden metr, přičemž pláž měří jen nějakých 80 metrů. Nejznámější pohled na Kelinking Beach je shora, odkud jdou vidět zelení porostlé útesy a moře hned v několika odstínech modři.

Foto: Profimedia.cz

Australská Bondi Beach

Druhé místo v žebříčku zaujímá slavná Bondi Beach v Sydney, která měří kilometr a na jeden metr vychází 1776 fotografií. Oproti balijské Kelinking Beach je to značný rozdíl, přesto Bondi patří k nejnavštěvovanějším plážím v australské metropoli, na kterou míří místní, ale i turisté.

Londýn dokraloval. Nejpopulárnější destinací světa je nově Bali

Cestování

První trojici pak uzavírá Railay Beach v thajské provincii Krabi. U pláže dlouhé 450 metrů vychází na metr 587 snímků na Instagramu.

Bodovaly evropské pláže

V žebříčku bodovalo množství evropských pláží. Hned na čtvrté příčce to je pláž Tropea ve stejnojmenném městě v italské Kalábrii. Páté místo patří slavné pláži s vrakem lodi Navagio na Zakynthosu, šesté má havajská Hanauma Bay. Sedmá pozice náleží Tenby North Beach ve velšském Pembrokeshire, zatímco osmá je Praia do Camilo v portugalském regionu Algarve.

Foto: Profimedia.cz

Railay Beach v thajské provincii Krabi

Desítku pak uzavírají Boulders Beach v jihoafrickém Kapském Městě a Blue Point Beach znovu na Bali. Dalšími populárními plážemi jsou dle dat Instagramu například Margate Beach v anglickém Kentu, španělské Cala Gat nebo Sitges Beach, pitoreskní výhledy nabízí také pláž u slavného britského skalního oblouku Durdle Door.

Žebříčků nejlepších, nejkrásnějších a nejpopulárnějších pláží vzniká každoročně mnoho. Svou topku sestavuje také cestovatelský portál TripAdvisor, který pořadí určuje podle uživatelských recenzí. Nejlepší pláží pro letošní rok je podle portálu australská Whitehaven Beach na souostroví Whitsunday.

Nejlepší pláž světa mají v Austrálii. Je jako akvarelová malba

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám