Hlavní obsah

Nejen pro hosty. Nejznámější dubajský hotel zve na prohlídku za 2300 korun

Hotel Burdž al-Arab je jedním ze symbolů Dubaje. O spatření jeho luxusních pokojů a apartmá na vlastní oči si ale spousta lidí mohla dosud nechat jen zdát. Ikonická budova ve tvaru plachetnice ovšem nově zve na prohlídky i návštěvníky zvenčí, ačkoli za poměrně tučný poplatek. Okruh hotelem vyjde na zhruba 2300 korun.

Foto: Profimedia.cz

Hotel Burdž al-Arab je jedním ze symbolů Dubaje.

Článek

Do hotelu, jenž je často označovaný jako sedmihvězdičkový, se dosud mohli podívat jen hosté nebo návštěvníci místní restaurace. Teď si jeho útroby může prohlédnout prakticky kdokoli. A přestože vstupenka nevyjde levně, oproti 30 tisícům za jednu noc jde stále o pouhý zlomek. Při prohlídce se zájemci mohou vypravit na „fascinující cestu objevování nevyřčených příběhů globální ikony“.

Okruh byl spuštěn minulý týden, návštěvníci si v jeho rámci projdou veřejně přístupné prostory hotelu, nahlédnou ovšem i do královského apartmá, kde noc vyjde na závratných 194 tisíc korun. K vidění jsou také nejrůznější vzpomínkové předměty na sportovní či kulturní akce, které jsou s hotelem spjaty, uvádí server Independent. Jde například o mixážní pult z vystoupení DJe Davida Guetty, který hrál na hotelovém heliportu.

Lze si připlatit

Základní okruh vyjde na zmiňovaných 2300 korun, návštěvníci si ovšem mohou připlatit za speciální zážitky. Například si mohou vychutnat odpolední čaj v atriu se zlatými sloupy nebo, pokud se chtějí rozšoupnout, lahev šampaňského ve venkovním baru s výhledem na moře.

Soše Davida zakryli na dubajském Expu genitálie. Vidět je mohou jen VIP

Cestování

Prohlídky se konají v malých skupinkách, které každých 15 minut vyrážejí od sousedního Jumeirah Beach Hotel. „Jsme potěšeni, že můžeme oznámit otevření trasy Inside Burj Al Arab, obzvláště v této době, kdy na Dubaj všichni upínají zrak díky Expu,“ uvedl generální manažer hotelu Ermanno Zanini. „Jde o skvělou příležitost, jak dát místním i návštěvníkům šanci spatřit zázraky této proslulé stavby na vlastní oči,“ doplnil.

Hotel Burdž al-Arab se otevřel v prosinci roku 1999. Šlo o jednu z prvních hypermoderních staveb, které ve městě vznikly, a dodnes jde o jeden ze symbolů Dubaje.

Dubaj se může chlubit novým rekordem. Má nejvyšší nekonečný bazén

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám