Hlavní obsah

Nejbezpečnějšími aerolinkami pro rok 2017 jsou australské Qantas

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australská letecká společnost Qantas obdržela pro rok 2017 titul nejvíce bezpečná. Vyplývá to z výsledků, které zveřejnil portál Airline Ratings, jenž se hodnocením aerolinií zabývá. Qantas obhájily prvenství už pátý rok po sobě, na svém kontě totiž nemají žádné závažnější technické problémy. Z výběru naopak vypadly aerolinie Emirates, které obvykle obsazují horní příčky v oblíbenosti.

Foto: Profimedia.cz

Australský přepravce obhájil titul už pátý rok po sobě.

Článek

Podle portálu byl rok 2016 rokem s vůbec nejmenším počtem nehod v historii letectví. I přesto ale některé aerolinie zaznamenaly méně technických závad než jiné. Vrchní příčku už popáté za sebou obhájil australský přepravce Qantas, který podle portálu i nadále zůstává špičkou v provozní bezpečnosti a neustále pracuje na dalším vylepšování.

„Za 96 let působení nás mohl Qantas uchvátit tím, že bezpečnost staví vždy na první místo a má jen velmi málo záznamů o nehodách. Právem je přepravce považován za toho nejzkušenějšího v leteckém průmyslu,“ tvrdí šéf Airline Ratings Geoffrey Thomas.

V žebříčku TOP 20 se objevily například společnosti Air New Zealand, British Airways, Delta Air Lines, Lufthansa nebo Swiss. Oproti tomu z výběru vypadly jindy velmi favorizované aerolinky Emirates, které se obvykle řadí mezi špičku letecké dopravy, nebo také American Airlines. U obou přepravců totiž portál v minulém roce zaznamenal závažné technické potíže.

Mimo žebříčku nejbezpečnějších aerolinií pro rok 2017 uveřejnil web Airline Ratings také seznam nejlepších nízkonákladových přepravců za uplynulých 12 měsíců. V něm se objevily například společnosti Jetblue, Thomas Cook či Virgin America.

Nejbezpečnější přepravci pro rok 2017 v abecedním pořadí:
Air New Zealand
Alaska Airlines
All Nippon Airways
British Airways
Cathay Pacific Airways
Delta Air Lines
Etihad Airways
EVA Air
Finnair
Hawaiian Airlines
Japan Airlines
KLM
Lufthansa
Qantas
Scandinavian Airline System
Singapore Airlines
Swiss
United Airlines
Virgin Atlantic
Virgin Australia
Zdroj: AirlineRatings.com

Reklama

Výběr článků

Načítám