Hlavní obsah

Nechtěla platit za nadměrné zavazadlo. Oblékla si přes dva kilogramy oblečení

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filipínka Gel Rodriguezová se šalamounsky vyhnula placení poplatku za nadměrné zavazadlo. Aby nemusela hradit ani korunu navíc, vzala si oblečení z kufru na sebe, přičemž na sebe naskládala kolem 2,5 kilogramu oděvů. S několika kalhotami i několika tričky na sobě pak neměla problém projít, napsal server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Když personál letiště Rodriguezovou kontroloval, její kufr vážil devět kilogramů, přičemž maximální povolená hmotnost příručního zavazadla byla o dva kilogramy nižší.

Žena se rozhodla na problém vyzrát po svém a okamžitě si na sebe začala oblékat vrstvy oblečení. Poté se v něm nechala zvěčnit a fotografii umístila na sociální sítě, kde se stala virální.

Podle komentujících se ženě povedl brilantní kousek. Nicméně pro magazín Vice Rodriguezová uvedla, že znovu by něco takového už nejspíš neudělala. „Bylo mi vážně vedro. Nedoporučuji ostatním, aby to dělali,“ řekla.

Váhové limity, tekutiny, elektronika. Na co si dát pozor při cestování letadlem

Cestování

Rodriguezová zdaleka není prvním člověkem, kterému se podařilo obejít systém a neplatit za nadměrné zavazadlo.

Skot John Irvine se s obdobným problémem setkal letos v létě, když se vracel z dovolené ve francouzském Nice. Aby ulehčil svému kufru, naskládal na sebe třináct vrstev oblečení.

A obdobným způsobem loni Brit Lee Cimino přechytračil společnost Ryanair. Aby nemusel platit poplatky, vytvořil si speciální kabát, do nějž schoval vše, co k cestě potřeboval.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám