Hlavní obsah

Na Novém Zélandu začala fungovat první vinařská aerolinka na světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Novém Zélandu začala fungovat unikátní letecká společnost. Invivo Air má být první vinařskou aerolinkou na světě, provozovat má však jedinou linku, a to z Aucklandu do Queenstownu. Na 34 pasažérů však bude čekat komplexní výlet za vínem i s přespáním.

Foto: Profimedia.cz

První let se uskuteční v roce 2022 (ilustrační foto).

Článek

Aerolinka je dílem nápojové společnosti Invivo, která bude cestující vozit v letadle od Saabu. První let se uskuteční někdy zkraje letošního roku a během ani ne dvouhodinové cesty pasažéři zdolají asi tisíc kilometrů, které oddělují Aucklad na Severním ostrově a Queenstown na Jižním ostrově, uvádí server Luxury Launches.

Spoluzakladatelé Rob Cameron a Tim Lighbourne se rozhodli aerolinky spustit u příležitosti konce lockdownu v Aucklandu, město bylo totiž od zbytku země odříznuto 119 dní.

„Provozovat linku na Jižní ostrov je způsob, jakým chceme veřejnosti ukázat, že je země opětovně otevřená domácímu turismu. Zároveň chceme podpořit ty, kteří v průběhu lockdownu prožívali krušné časy,“ uvedl Lightbourne. Doplnil, že uzávěru odnesly zejména podniky v pohostinství, ať už bary či restaurace.

Prioritně proto některé z 34 míst v letadle obsadí lidé zaměstnaní v cestovním ruchu či pohostinství, které lockdown silně ovlivnil v jejich pracovním životě. Anebo ti, kteří se v roce 2021 nemohli vydat na Jižní ostrov za svými přáteli či rodinami, doplnil server The Drinks Business.

Pasažéři si užijí 24hodinový výlet, během nějž přespí v Queenstownu. A jelikož jde o vinařskou aerolinku, nemá chybět ani bohatá zásoba vína a přidružených aktivit. Není zatím jasné, s jakou pravidelností se budou lety opakovat, půjde totiž o charterový spoj.

Nový Zéland se turistům otevře až koncem dubna

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám