Hlavní obsah

Na Mallorce hrozí pokuty za nahotu a výtržnosti

Úřady na španělském ostrově Mallorca vyvěsily plakáty varující před vysokými pokutami za nahotu, rvačky či jiné podobné chování ovlivněné konzumací alkoholu. Informovala o tom agentura AFP. Letovisko Magaluf navštěvují zejména Britové a Irové. Tamní bary nabízejí velmi levný alkohol, a noci jsou tak často ve znamení pitek a násilností.

Foto: Profimedia.cz

Mallorca (ilustrační foto)

Článek

Návštěvníkům Magalufu hrozí, že zaplatí až 500 eur (téměř 13 000 Kč) za pití na ulici a 400 eur (přes 10 000 Kč), jestliže se budou svlékat nebo „křičet, rvát se či otravovat” lidi, píše se na barevných plakátech s hashtagem #havefunwithrespect (v překladu bav se s respektem).

„Kampaň je zaměřena na mladé lidi, kteří chodí po těchto ulicích,” uvedly místní úřady s tím, že chtějí snížit „alkoholovou turistiku”. Výzvy na plakátech jsou sepsané ve španělštině i angličtině.

Oblíbené letovisko Magaluf je známé tím, že láká na své pláže a noční kluby zejména mladé milovníky večírků z Británie a Irska. Jejich prohřešky ale úřady začaly v posledních letech tvrdě postihovat a uvalovat pokuty. V loňském roce místní správa registrovala 785 stížností na pití alkoholu na ulici. Celkem 68krát byly za stejné období uděleny pokuty kvůli tomu, že milovníci večírků chodili v oblastech, kde to není dovoleno, nazí nebo polonazí.

Reklama

Výběr článků

Načítám