Hlavní obsah

Na Havaj se budou moci turisté vrátit od začátku listopadu

Exotická Havaj od listopadu znovuotevře své brány turistům. Díky poklesu případů covidu-19 i hospitalizacím je ostrovní stát připravený obnovit cestovní ruch. Vstupním požadavkem však bude, podobně jako ve zbytku USA, očkování. Žádné další restrikce se však nechystají.

Foto: Profimedia.cz

Turisté se mohou vrátit na Havaj a obdivovat například tamní sopky.

Článek

K uvolnění pravidel dojde hned prvního listopadu. „Naše nemocnice jsou na tom dobře a máme v nich méně covidových pacientů. Myslím, že náš zdravotnický systém dobře zareagoval a mám proto pocit, že se můžeme posunout k obnově ekonomiky,“ cituje havajského guvernéra Davida Igeho server Honolulu Star-Advertiser.

„Díky tomu je nyní bezpečné, abychom plně naočkovaným rezidentům i návštěvníkům umožnili cestovat na Havaj i mimo ni z důvodů, které nepatří mezi neodkladné,“ doplnil Ige s tím, že od prvního listopadu tak mohou naočkovaní lidé dorazit nejen za prací, ale právě i za turistikou.

Ještě v létě byla situace jiná

Podle šéfa místní turistické asociace Mufiho Hannemanna se ještě musí vyladit nezbytné detaily. Má za to, že jde však o důležitý krok při nápravě ekonomických škod.

Na Havaji je naočkováno kolem 70 procent celkové populace. Od srpna navíc míra nákaz klesla o 50 procent. Ještě v létě guvernér všechny vyzýval, aby svou cestu na tichomořské souostroví odložili.

Havaj se otevře ještě dříve než pevninská část Spojených států amerických. Do nich se budou moci turisté poprvé vydat až 8. listopadu.

USA ruší zákaz cest pro turisty, mohou tam ale jen očkovaní

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám