Hlavní obsah

Na Dillí dopadají exkrementy z letadel. Aerolinkám za to hrozí pokuty

Pokuta skoro 20 000 korun hrozí aeroliniím, jejichž letadla budou nad Indií vypouštět exkrementy ze záchodů. Sem tam totiž nějaký „odpad“ dopadne v rezidenční oblasti nad Dillí, ačkoli by měl být až do přistání uskladněn ve speciálních tancích. Informoval o tom server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Situace, kdy exkrementy dopadly na střechu nebo terasu nějakého domu, nejsou přitom neobvyklé a obyvatelům to není ani trochu po chuti. Soud tak rozhodl, že letadla budou po přistání podrobena náhodným inspekcím, a pokud se odhalí, že tanky jsou prázdné, hrozí aeroliniím pokuta 50 000 indických rupií, což je v přepočtu necelých 20 000 korun.

Jedním z nechtěných terčů se stal i dům vysloužilého armádního důstojníka, stojící nedaleko letiště. Ten podle svých slov už několikrát na zdech či podlaze terasy našel velké rozmáznuté skvrny od výkalů.

Jenže zároveň se neprokázalo, že tento biologický materiál pochází z letadel. Jeden z pilotů serveru BBC řekl, že na rozdíl od palivových nádrží, které jsou ve vzduchu občas vypouštěny, dochází k vyprazdňování tanků na exkrementy velmi zřídka. Ty vyklízí až pozemní posádka po přistání.

Reklama

Výběr článků

Načítám