Hlavní obsah

Na Čáslavsku startuje razítková hra pro turisty

Právo, zr

Od 8. května až do konce října připravil Mikroregion Čáslavsko novou razítkovou hru. Turisté, cyklisté, ale i motoristé musí nasbírat alespoň šest razítek z celkového počtu osmi a zároveň odpovědět na každém stanovišti na položenou otázku.

Foto: Profimedia.cz

Čáslav

Článek

Start je v Informačním centru na náměstí Jana Žižky z Trocnova v Čáslavi. Tady každý účastník hry dostane pracovní list a popis trasy. Trasa měří asi 20 kilometrů, dá se projít pěšky, projet na kole i na motorce a částečně i autem. Konec je v Turistickém centru u rytíře Brtníka v Semtěši.

Po vyplnění a odevzdání pracovního listu dostane každý odměnu. V Čáslavi se otázky vážou na kostel sv. Petra a Pavla a síň Jana Žižky s jeho ostatky. Zájemci tady mohou navštívit i Otakarovu baštu, na náměstí si prohlédnout mariánský sloup a sochu Jana Žižky, evangelický kostel či městské muzeum.

Cesta vede do podhůří Železných hor. Kout je to turisty teprve objevovaný, neznamená to však, že je bez památek a přírodních zajímavostí. Mezi zastávky patří například památník popraveného parašutisty, památkově chráněná přírodní zajímavost, kostely či vyhlídková věž. Nakonec si každý vyzkouší různé činnosti života předků. Chybět nebudou ani další překvapení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám