Hlavní obsah

Muže v letadle přesunuli z economy do první třídy. Byl moc vysoký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letět první třídou v letadle se poštěstí jen skutečně movitým pasažérům. Anebo těm příliš vysokým. Jako Američanovi Beau Brownovi, který měří 2,15 metru a klasické místo v economy je pro něj příliš těsné. Nedávno mu proto aerolinka jako omluvu za příliš malé letadlo nabídla výrazně lepší sedadlo.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Američan v minulém týdnu cestoval ze Severní Karolíny do Georgie. Když však nastoupil do letadla, zjistil, že se do něj vzhledem ke své výšce zkrátka nevejde. „Koleny jsem se dotkl sedadla přede mnou a byl jsem zaseklý. Nemohl jsem se pořádně usadit, ani zvednout,“ popisuje muž příkoří, která mu skýtá jeho výška.

Aerolinky, jejichž jméno zahraniční servery neuvádějí, mu proto jako omluvu nabídly jiný let v ten samý den, a navíc místo v první třídě, uvádí New York Post. O tuto zkušenost se Brown podělil na sociální síti TikTok, kde jeho video nasbíralo už přes deset milionů zhlédnutí. „Let trval jen 40 minut, ale bylo to velmi pohodlných 40 minut v porovnání s tím předchozím mučením,“ okomentoval Američan cestu.

Něco takového se muži nicméně poštěstilo poprvé. Obvykle musí cestu přetrpět ve třídě economy, kde je pro něj cestování velmi nepohodlné, přestože si připlácí za řadu u nouzového východu, kde je více místa.

„Musel jsem mít celou dobu kolena v uličce. Do nohou mi neustále vrážely letušky s jejich vozíky a lidé si stěžovali, že jim bouchám do sedadel, byl to chaos,“ popsal muž jeden ze svých loňských letů, kde se sedadla s větším prostorem na nohy vůbec nenabízela.

Brown uvedl, že se svou výškou při cestování naráží i na další řadu problémů. Například hotelové postele jsou pro něj příliš malé.

Nejbezpečnější leteckou společností je Air New Zealand

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám