Hlavní obsah

Muž se vzdal místa v první třídě. Přenechal ho 88leté ženě

Novinky, mšv

O Vánocích se mají plnit sny. Podařilo se to Američanovi známému pouze jménem Jack, který se svou rodinou minulý týden cestoval domů do New Yorku. Na letišti se seznámil s 88letou Violet, které se rozhodl přenechat své místo v první třídě, a sám se posadil do ekonomické. O příběhu dvou pasažérů napsala letuška Virgin Atlantic Leah Amyová.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Letuška uvedla, že Jack a Violet jsou její nejoblíbenější pasažéři, o které se kdy starala. „Už jsem během stovky svých letů potkala fotbalisty, supermodelky nebo několik hollywoodských hvězd,“ vysvětlila Amyová. Teprve dva zcela obyčejní cestující se ale stali její srdeční záležitostí.

Jack a Violet se potkali na letišti a prý se ihned spřátelili. Muž se proto rozhodl, že stařence splní její velký sen proletět se v přední části letadla v luxusní třídě, a tak jí uvolnil své místo a sám si sedl na její v ekonomické hned u toalet.

„Po zbytek letu ani nepípnul a nic nechtěl. Žádný povyk nebo pozornost. Udělal to z dobré vůle, nikdo ho o to neprosil,“ cituje server New Zealand Herald letušku.

Pro Violet, která se živí jako zdravotní sestra ve Velké Británii a do New Yorku často jezdí navštěvovat dceru, to byl neskutečný zážitek. „Řekla, že jí to dcera neuvěří a že by si měla udělat selfie, aby měla důkaz. Neměla ale telefon ani e-mailovou adresu,“ napsala Amyová a svůj příspěvek na Facebooku doplnila fotografiemi.

Mluvčí společnosti Virgin Atlantic okomentoval příhodu velmi prostě. Jedná se podle něj o případ spontánního přátelství a velmi milý příběh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám