Hlavní obsah

Muž předstíral zranění, aby dostal lepší místo v letadle

Novinky, mšv

Australskému youtuberovi se povedlo vydobýt si bez placení lepší místo v letadle. S nasazenou ortézou předstíral zlomeninu kotníku, s níž by se mu prý v ekonomické třídě špatně sedělo. O svém podvodu natočil i video, kde svým sledujícím efektivní trik vysvětluje, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Australan Jamie Zhu cestoval se společností Cathay Pacific. Ve svém videu, které nazval „Jak letět business třídou zdarma” ukazuje jednoduchý trik k získání lepšího místa. V letištní lékárně si koupil ortézu na nohu a před posádkou pak předstíral, že se s ní nevejde na klasické sedadlo v economy.

Finta zafungovala a Zhu skutečně dostal lepší sedadlo v business třídě. Ortézu si vzápětí sundal a zcela zdarma si mohl užít všech výdobytků, které vyšší kategorie v letadle nabízí – lepší jídlo, víno zdarma nebo zcela sklopnou sedačku.

„Mám za sebou úžasný osmihodinový spánek, zrovna jsem se probudil. To byl skutečně odpočinkový let,“ řekl později ve videu. Při odchodu posádka mladíkovi ještě popřála, aby se mu kotník brzy zahojil.

Video se ovšem nesetkalo s příliš nadšenými ohlasy. Někteří lidé mají mladíka za podvodníka. „Styď se. Moje dcera je letuška a ty jen využíváš dobré vůle personálu pomoci někomu v nouzi,“ napsala jedna rozhořčená komentující. „To, co jsi udělal, se neliší od kradení a měl bys za to dostat trest,“ napsal jiný.

Společnost Cathay Pacific se k podvodu zatím nevyjádřila.

Žena musela podstoupit těhotenský test, aby ji pustili do letadla

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám