Hlavní obsah

Muž osahával letušky a praštil stevarda. Ten ho přilepil k sedadlu izolepou

Spoutaný lepicí páskou skončil 22letý cestující americké společnosti Frontier. Údajně totiž letuškám sahal na prsa a stevardovi uštědřil ránu do obličeje, posádka ho proto po zbytek cesty připevnila k sedadlu izolepou. Nízkonákladový dopravce záležitost nyní prošetřuje, personál byl prozatím suspendován, uvedl server Washington Post.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Agresivního cestujícího v letadle přilepili lepenkou k sedadluVideo: Reuters

 
Článek

Dvaadvacetiletý Maxwell Berry byl 31. července po příletu z Filadelfie do Miami zatčen, uvedl server magazínu People. V průběhu letu se totiž začal chovat agresivně k personálu, patrně po několika alkoholických nápojích, které si objednal. Na adresu letušek byl vulgární a křičel na ně, ať zmlknou.

V jednu chvíli se muž polil a zmizel polonahý na toaletách. Letuška mu poté pomáhala vyndat nové triko ze zavazadla, načež Berry několik minut procházel uličkou, uvádí magazín People s odkazem na policii. Během toho měl osahávat letušku, později také další dvě, respektive je chytil za prsa. K situaci přispěchal stevard a požádal mladíka, aby se posadil a zůstal v klidu. Vysloužil si za to ránu pěstí do obličeje.

Na videu, které jeden z cestujících natočil, jde pak vidět, jak posádka muže zpacifikovala neobvyklým způsobem. K sedadlu ho totiž připevnila izolepou. „Musel ho připevnit k sedačce a připoutat ještě dalším pásem po zbytek letu,“ uvedla policie na adresu stevarda.

Za nekázeň v letadle pohrozit vězením, žádají stevardi kvůli častým incidentům

Cestování

Berry byl po příletu sice zatčen, ale následně ho propustili na kauci. Nemá naplánováno žádné slyšení u soudu.

Asociace se posádky zastala

Americká Asociace stevardů a letušek kroky posádky ocenila. „Byli nuceni zpacifikovat cestujícího nástrojem, který byl na palubě k dispozici,“ uvedla prezidentka unie Sara Nelsonová a doplnila, že aerolinky poskytují zaměstnancům izolepu právě pro takové případy. Společnost Frontier to však nepotvrdila.

„Management suspendoval posádku za impulzivní reakci v návaznosti na zveřejněné video, které však nezobrazuje celý incident. Vedení by v takových časech mělo své zaměstnance podpořit, a ne jim dočasně zakázat vykonávat práci,“ míní Nelsonová s tím, že se chce asociace v celé záležitosti právně angažovat.

Společnost Frontier Airlines uvedla, že své zaměstnance respektuje a podporuje je, včetně těch, kteří byli zapojeni ve zmiňovaném incidentu. Server CNN pak ve středu informoval, že aerolinky za letuškami a stevardem stojí, přesto se budou moci k práci vrátit teprve ve chvíli, kdy skončí vyšetřování, což je podle dopravce běžný postup.

Dívku v letadle zesměšnili kvůli oděvu. Selhaly jsme, omluvily se aerolinky

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám