Hlavní obsah

Moravské kraje vydají společného průvodce o pivovarech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři moravské kraje včetně Jihomoravského vytvoří společného Pivního průvodce Moravy a Slezska. Cílem je představit velké i malé pivovary na území moravských krajů, uvedla v tiskové zprávě mluvčí Jihomoravského kraje Monika Brindzáková. Náklady budou 200 tisíc korun. Brožura vznikne letos.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Připojení k projektu moravských krajů v pondělí schválili jihomoravští radní. „Cílem je prezentovat tradiční odvětví, které je z turistického hlediska velmi zajímavé pro domácí i zahraniční turisty. Každý kraj bude mít stejný prostor pro propagaci,” uvedl hejtmanův náměstek Petr Hýbler (ANO).

Vytvoření brožury bude stát 200 tisíc korun. „Bude prezentována na veletrzích cestovního ruchu doma i v zahraničí a poputuje též na vybraná zahraniční centra agentury CzechTourism,” dodal Hýbler.

Moravské kraje zahájily spolupráci na společných propagačních materiálech už v roce 2005. Například loni vznikla brožura Morava a Slezsko (ne)tradiční, kterou administroval Jihomoravský kraj.

„Přínos této spolupráce je především v komplexnosti poskytnutých informací o celém území Moravy a Slezska. Zejména u zahraničních turistů jsou kraje pod jejich rozlišovací úroveň. Společná propagace produktů, které přesahují území jednotlivých regionů, je pak efektivnější,” řekl náměstek.

Archeologické léto nabídne bezplatné prohlídky významných českých nalezišť

Tipy na výlety

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám