Hlavní obsah

Mladík nahlásil bombu v letadle, aby se vyhnul setkání s rodiči

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bizarní způsob, jak se vyhnout rodičům, zvolil 18. ledna 23letý francouzský student. V letadle, kterým za ním z Lyonu do Rennese cestovali, nahlásil bombu. Let byl kvůli tomu sice odkloněn, ale radost mladíkovi nevydržela dlouho. Hrozí mu totiž astronomická pokuta a až pět let vězení za šíření poplašné zprávy, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nejmenovaný student anonymně zatelefonoval společnosti easyJet, s níž jeho rodiče letěli, a docílil toho, že se letadlo vrátilo zpět do Lyonu. Brzy poté byl ovšem nalezen. „Autor zprávy byl identifikován,“ uvedl státní zástupce města Rennes v prohlášení. Dodal, že se student chtěl vyhnout setkání s rodiči, kteří byli na palubě letadla.

Po zadržení byl muž vzat do vazby a 21. května ho čeká soud, kde může být obviněn z šíření poplašné zprávy a ohrožení bezpečnosti letadla. V případě, že bude uznán vinným, hrozí mu pokuta až 75 000 eur (1,92 milionu korun) a trest odnětí svobody až na pět let.

„Kapitán letu učinil opatření a vrátil se. Letadlo bezpečně přistálo v Lyonu a ihned ho prohledali policisté a pyrotechnici. Cestujícím byla situace vysvětlena,“ uvedl mluvčí easyJetu. Let se nakonec uskutečnil téhož dne večer. „Bezpečnost a pohodlí našich pasažérů jsou pro nás prioritou,“ uzavřel mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám