Hlavní obsah

Matku s dětmi nepustili do letadla kvůli chybějícím botám

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aerolinky Jetstar vykázaly ze svého letu matku se dvěma dětmi, protože jedno z nich na sobě nemělo boty. Přestože k vyřešení situace chtěli přispět i další cestující, nakonec se žena na palubu nedostala a musela se v rámci Nového Zélandu přesouvat až dalším letem, napsal server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O incidentu napsala na Facebook pasažérka Isobela Mebusová, která byla prý chováním posádky znechucena. „Právě jsem viděla, jak samojské matce se dvěma dětmi zakázali vstoupit do letadla na letišti v Queenstownu, protože její syn neměl boty. Ostatní cestující mu boty nabídli, ale přesto posádka ženu na palubu nepustila,“ uvedla Mebusová.

Nejmenovaná žena byla situací velmi rozrušená a údajně plakala. „Byla to velmi hloupá situace,“ uvedla Mebusová. Při tom někteří cestující se také nabídli, že malému, asi čtyřletému chlapci botičky koupí, ale nemohli už projít zpět přes brány.

Aerolinky Jetstar na svých webových stránkách uvádějí, že mít na sobě boty je jednou z podmínek pro umožnění přepravy. „Nemohli jsme umožnit nástup do letadla jisté rodině při cestě z Queenstownu do Aucklandu, protože jeden z pasažérů neměl boty. Chápeme, že šlo o frustrující situaci, ale z bezpečnostních důvodů musíme po všech vyžadovat dodržování pravidel,“ uvedl mluvčí společnosti.

Do cíle se rodina nakonec dostala. Aerolinky jí domluvily místo na dalším letu bez nutnosti cokoli doplácet.

Kočka se schovala majitelům do kufru. Odhalili ji až na letišti

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám