Hlavní obsah

Malta chce finančně podpořit turisty starší 65 let. Dá jim kapesné

Středomořská Malta už dříve oznámila, že bude v letošní sezoně vyplácet turistům kapesné. Nyní chce zacílit na návštěvníky od 65 let výše. Chce je nalákat na další finanční příspěvek ve výši 100 eur (2550 korun), nikoli však v hotovosti, ale ve formě voucherů. Šly by využít v restauracích, hotelech či obchodech.

Foto: Profimedia.cz

Maltské hlavní město Valletta

Článek

Získání příspěvku má nicméně své podmínky. Cílem je totiž přilákat starší turisty na delší pobyt, poukázky proto obdrží jen ti, kteří se na Maltě zdrží patnáct a více dní, uvádí server Independent s odvoláním na tamní turistický úřad.

Celkový rozpočet na vouchery pro seniory je jeden milion eur (přes 25 milionů korun), přičemž poukázky budou k dispozici mimo hlavní sezonu. Získat je budou moci ti, kteří na Maltu vyrazí mezi 18. říjnem a 19. prosincem.

Malta už v dubnu oznámila, že chce turisty na kapesné přilákat. Jeho výše se odvíjí od počtu nocí, které návštěvníci na souostroví stráví, ale také od typu ubytování. Za pětihvězdičkové hotely, které se do iniciativy zapojí, mohou lidé získat až 200 eur (5100 korun), za čtyřhvězdičkové o 50 eur méně, tříhvězdičkové by pak přispívaly částkou 100 eur.

Malta bude letos lákat turisty na kapesné

Evropa

Malta je aktuálně turistům již otevřená. Návštěvníci se musejí při vstupu prokázat negativním PCR testem. Na českém cestovatelském semaforu je Malta v zelené kategorii, při návratu do ČR proto neplatí žádná omezení.

Jak na dokonalý den na Maltě? Postačí vám auto a 50 eur

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám