Hlavní obsah

Magický svět na konci duhy v hledáčku amatérského fotografa

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Amatérskému fotografovi Miku Brandtovi se podařilo vyfotit americké údolí Palouse ve státě Washington s padající duhou. Nadšencům podobného umění snímky připomínají spíše impresionistické obrazy známých umělců.

Foto: Profimedia.cz

Díky krásné přírodě je údolí Palouse cílem turistů, zvláště pak fotografů.

Článek

"Když jsem byl mladší, fotil jsem víc. Nedávno jsem se ke svému koníčku vrátil a postupně zjišťuji, jaké výhody má digitální fotografie," řekl pro Daily Mail Brandt, který žije v nedalekém městě Spokane.

Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz

Když se Brandt dozvěděl, že má jeden z nejobdivovanějších fotografických cílů za humny, vyrazil na obhlídku také. "Už po prvním výletě jsem si údolí zamiloval. Jezdím sem každý týden," uvedl.

"Duhu se mi podařilo vyfotit z místa, kterému se říká Steptoe Butte. Odtud máte celou krajinu jako na dlani, je to srdce Palouse," popisoval vznik snímků.

Z vrcholku Butte je vidět do dálky, právě odtud fotí nejvíce fotografů, kteří chtějí vystihnout měnící se náladu zdejší přírody. Od konce dubna do září sem míří lidé z celého světa na výlety nebo v rámci fotografických výprav.

Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám