Hlavní obsah

Lyžaři se dočkají. Na Monínci se už zasněžuje

Právo, rap

Zasněžujeme! Tímto nápisem na webových stránkách navnadilo lyžařské centrum Monínec ve středních Čechách nedočkavé lyžaře. Provozovatelé střediska chtějí zahájit sezonu už v pátek 15. listopadu, a to závodem dětí na snowboardech.

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Proto tady už nyní jedou naplno sněžná děla a kupí se hromady sněhu. Pro veřejnost začne lyžování o den později, v sobotu 16. listopadu.

Sníh se tady podle provozovatelů areálu vyrábí speciální technologií bez jakýchkoliv chemických přísad a je založený pouze na vodě a vzduchu. „Vyrobené ledové šupinky mají teplotu minus pět stupňů. Vzhledem k této nízké teplotě tak vytvářejí vlastní chlazení, díky čemuž výsledný sníh taje velmi pomalu,“ vysvětloval ředitel Areálu Monínec Jaroslav Krejčí mladší.

Ve Špindlerově Mlýně lze lyžování chytře zlevnit

Cestování

Pro veřejnost bude k dispozici horní část hlavní sjezdovky, kterou obsluhuje vlek kotva, a také lyžařská škola.

Plný provoz od Vánoc

Celodenní lyžování v této předsezoně bude pro dospělého za 480 korun při zakoupení přes e-shop, při koupi v pokladně na místě to bude za 515 korun. V hlavní sezoně vyjde den lyžování dospělého na 595 korun při koupi přes e-shop, v pokladně stojí jednodenní permanentka 640 korun.

V prvních týdnech se bude jezdit vždy od pátku do neděle od 9 do 16 hodin. Večerní lyžování bude vždy od úterý do soboty od 18 do 21 hodin. S plným provozem areálu se počítá zhruba od počátku vánočních svátků.

„Budeme opět nejspíše asi prvním domácím areálem, kde si veřejnost zalyžuje. Technologii Snowfactory, jež vyrábí sníh i při teplotách nad nulou, využíváme poslední tři roky,“ dodal ředitel Krejčí.

Některé jihočeské areály zdraží skipasy

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám