Hlavní obsah

Lůžkový vlak čekala likvidace, místo toho je z něj hostel

Novinky, dov

Lůžkový vlak Hokutosei byl kdysi romantickou japonskou verzí Orient Expresu - ale ať už byly jeho služby sebeluxusnější, ze hry ho vytlačila konkurence v podobě levnějších autobusů, letenek a mnohem rychlejších vlakových spojů. Hokutosei byl vyřazen z provozu na kolejích, ale jeho konec ještě nepřišel. Stal se z něj totiž oblíbený tokijský hostel.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Spací vlak, který jezdil přes 27 let trasu mezi Tokiem a Sapporem, dosloužil roku 2015 a vypadalo to, že romantické legendě z japonských drah bude konec. Jenže Hokutosei nabral druhý dech — v centru Tokia byl na konci minulého roku otevřen hostel, který zrecykloval jeho staré lůžkové vagóny. Spací vlak tak stále bude mít hosty, tentokrát se už ale nepohne z místa.

Nostalgie na vás bude v tomto hostelu dýchat při každém kroku. Celé zařízení se skládá z šesti pater, která zachovala původní úsporné prostory spacího vlaku. Najdete v něm ty samé skládací postele a palandy, sdílené koupelny, i společnou jídelnu s kuchyní, kde si hosté mohou vařit své vlastní jídlo. Jedno patro spacích prostor je vyhrazeno zcela jen pro ženy, další jsou už pro smíšené skupiny. Nechybí samozřejmě ani dvě privátní kabiny. Celkově může hostel pojmout až 78 hostů najednou.

Hokutosei najdete kousek od stanice JR Bakurocho v Tokiu a jedno lůžko ve sdíleném spacím prostoru vás bude stát překvapivě levně, přes 500 korun za noc. Od chvíle svého zprovoznění je ale mezi místními i turisty velmi oblíbený, a tak je lepší si předem zařídit rezervaci. S dětmi zde však moc nepochodíte, z bezpečnostních důvodů v hotelu nemohou být ubytovaní hosté mladší čtyř let.

Reklama

Výběr článků

Načítám