Hlavní obsah

Letušky jihokorejských aerolinek si vybojovaly nošení kalhot

Letušky jihokorejské letecké společnosti Asiana Airlines vyhrály dlouhodobou bitvu a dosáhly zrušení té části oděvního kodexu, která jim předepisovala nosit výhradně sukně. Na stranu letušek se postavila jihokorejská národní komise pro lidská práva, která povinné sukně tento týden označila za diskriminační.

Foto: Profimedia.cz

Letušky společnosti Asiana Airlines bojovaly za to, aby mohly pracovat místo v sukních v kalhotách. Ilustrační foto

Článek

Od počátku příštího měsíce budou 3000 letušek společnosti Asiana Airlines smět poprvé od založení společnosti před 25 lety nastoupit do práce v kalhotách. Asiana má pro letušky desetistránkový kodex oblékání, který mimo jiné určuje velikost náušnic či barvu vlasů a druh očních stínů.

Odborový svaz Asiany, který o zrušení povinného nošení sukní usiloval, rozhodnutí komise uvítal. Zároveň ale vyjádřil obavy, že letušky stejně budou dál čelit tlaku, aby kalhoty nenosily.

"Existuje možnost, že vedoucí palubního personálu budou ve vnitřních zprávách o výkonu negativně hodnotit ty, které přijdou do práce v kalhotách," řekla jihokorejské tiskové agentuře Jonhap šéfka odborů Kwon So-čung.

Reklama

Související témata:

Související články

Tleskání po přistání? Otravuje, nepotěší

Nový průzkum odhalil, že jednou z věcí, která americkým cestujícím v letecké dopravě nejvíce vadí, je nedostatečný prostor na nohy i vysoké letištní poplatky....

Výběr článků

Načítám