Hlavní obsah

Letos do září přijelo do Itálie o 69 procent méně turistů než loni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V prvních devíti měsících letošního roku přijelo do Itálie kvůli pandemii covidu-19 o téměř 69 procent méně zahraničních turistů než loni za stejné období. Informoval o tom italský statistický úřad Istat. V létě podle něj po své zemi též méně cestovali i sami Italové.

Foto: Profimedia.cz

Prázdné ulice Říma

Článek

Letos v létě mezi zahraničními hosty Apeninského poloostrova převažovali Němci, kteří představovali 47 procent turistů. Během hlavní letní sezony, od července do září, jich však sem přijelo o 34 procent méně než loni ve stejných měsících. Ve srovnání s loňskem se Itálii téměř vyhnuli Američané, jichž od července do září přicestovalo o 95 procent méně.

Množství turistů nejvíce kleslo ve velkých městech a v obcích u Středozemního moře. Nejhlubší propad nastal v dubnu, kdy byla v zemi kvůli šíření koronaviru zavedena první uzávěra. Tehdy počet turistů ve srovnání s loňským dubnem klesl o 96 procent.

Nejméně úbytek hostů postihl horské vesnice. V dubnu jich sice ve srovnání s loňskem ztratily téměř 95 procent, ale v srpnu do nich přijelo jen o devět procent méně turistů než loni v tomto letním měsíci. Do velkých měst dorazilo v poměru s loňským srpnem o 71 procent méně zahraničních hostů.

Milán zasypal sníh

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám