Hlavní obsah

Letní cestovatelské dobrodružství shrnul do dvou minut

Novinky, fis

Vysokoškolák Andrew Weber je vášnivým cestovatelem a fotografem. Spojením těchto dvou zálib vzniklo poutavé časosběrné video ukazující krajinu části USA.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Okouzlující krajina USA ve dvou minutáchVideo: Andrew Weber, Reuters

 
Článek

Weber letos v létě absolvoval měsíční putování západní částí Spojených států amerických. Na cestu plnou pěších túr a kempování vyrazil společně se svými přáteli.

Z více než 3000 fotografií, které během svého dobrodružství pořídil, mladík následně sestavil časosběrné video, u něhož se divákovi tají dech. Zobrazuje netknutou přírodu národních parků osvícenou tlumenými paprsky slunce, hory pod nekonečným množstvím hvězd, plynoucí říčky i buclatá oblaka na modré obloze. I obyčejné střídání dne a noci se podařilo Weberovi zobrazit až poeticky.

S partou kamarádů zavítal například do národních parků Severní Kaskády (stát Washington), Crater Lake (stát Oregon), Glacier (stát Montana) i do Yosemitského a Redwoodského národního parku (stát Kalifornie).

Reklama

Související články

Cestovatelská videa, která obletěla svět

Osobní prožitky jsou celkem těžko přenositelné, některým cestovatelům se ale podaří najít neotřelý způsob, jak se o ně podělit. Jejich videa z cest vynikla...

Výběr článků

Načítám