Hlavní obsah

Letiště, na kterém se nikdy neztratilo žádné zavazadlo

Novinky, fis

Jednou z velkých komplikací při cestování může být ztráta zavazadla. Na některých letištích se to stává častěji, na jiných méně a existují kupodivu i taková, kde k podobným nepříjemnostem nedochází vůbec. Nejspolehlivějším je podle aktuálního výzkumu japonské Mezinárodní letiště Kansai.

Foto: Profimedia.cz

Mezinárodní letiště Kansai

Článek

Letiště Kansai vybudované v zátoce u japonského města Ósaka se otevřelo v září 1994. Za 21 let jeho fungování se tam nezatoulalo ani jediné zavazadlo. S tímto zjištěním nyní přišla britská nezávislá organizace Skytrex, která porovnávala data z 550 letišť ve 112 zemích světa.

Na letišti Kansai dělají pro pohodlí cestujících, alespoň co se zavazadel týče, skutečně maximum. Kufry na pásy nepokládají, jak jim zrovna přijdou pod ruku, naopak si dávají záležet na tom, aby zavazadlo přijelo ke svému majiteli držátkem dopředu. A tak lidé nemusejí ani těžší kufry sundávat z pásů nijak složitě.

Žebříček kategorie Nejlepší letiště v doručení zavazadel v soutěži World airport awards 2015, kterou vyhlašuje právě Skytrex, obsadila z většiny asijská letiště. Dostalo se však i na několik evropských. Mezi taková, na nichž se cestovatel nemusí bát o svá zavazadla, patří na starém kontinentu kodaňské, mnichovské a curyšské letiště.

10 nejspolehlivějších letišť v doručování zavazadel podle organizace Skytrex
1.Mezinárodní letiště Kansai (Japonsko)
2.Mezinárodní letiště Hongkong (Čína)
3.Letiště Singapur-Changi (Singapur)
4.Mezinárodní letiště Tchaj-wan Tchao-jüan (Taiwan)
5.Mezinárodní letiště Incheon (Soul)
6.Mezinárodní letiště Tokio-Haneda (Japonsko)
7.Letiště Kodaň (Dánsko)
8.Mezinárodní letiště Mnichov (Německo)
9.Curyšské mezinárodní letiště (Švýcarsko)
10.Mezinárodní letiště Narita (Japonsko)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám