Hlavní obsah

Letecky nejexponovanější den roku 2019? Pátek 9. srpna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cestování je v současnosti nejjednodušší v historii a s tím nutně souvisí i neustále narůstající objem letecké dopravy. Pokud vás někdy napadlo, kolik letů se asi denně uskuteční, analytici přišli s předpovědí na pátek 9. srpna, který má být podle serveru Daily Mailu letecky nejvytíženějším dnem z celého roku 2019. Očekávají, že se uskuteční více než 115 500 letů.

Foto: Profimedia.cz

Mezi nejvytíženější letecké dopravce během letních měsíců patří velké americké společnosti jako American Airlines.

Článek

Těchto 115 500 letů má během 24 hodin přepravit více než 17 milionů pasažérů z celého světa. A vzhledem k faktu, že rok 2019 je kvůli neustále rostoucímu počtu zájemců o leteckou přepravu jedním z nejexponovanějším vůbec, může jít o rekord i z globálního hlediska.

Předpověď na „letecký velký pátek“ má na svědomí společnost Cirium, která se zabývá analýzou cestovatelských dat a každoročně pro cestovní průmysl prozkoumá údaje o 70 milionech pasažérů.

Podle jejích údajů se jen během letošních letních prázdnin uskuteční necelých sedm milionů letů, které na zaslouženou dovolenou či služební cestu přepraví miliardu cestujících.

Aerolinkami, které během července a srpna využije největší množství pasažérů, jsou pak hlavně ty ze severu USA. Jde o American Airlines, Delta Airlines, Southwest Airlines a United Airlines, s nimiž drží krok irský nízkonákladový dopravce Ryanair.

Vedou asijská a americká letiště

Nejvytíženějšími letišti pak mají být čínské Letiště Peking, Letiště Haneda v japonském hlavním městě Tokiu, Mezinárodní letiště Hartsfield-Jackson v americké Atlantě, Mezinárodní letiště Los Angeles a Mezinárodní letiště Dubaj ve Spojených arabských emirátech. Tedy takřka žádná změna proti dalším měsícům v roce.

Reklama

Výběr článků

Načítám