Hlavní obsah

Letadlo se po šesti hodinách cesty vrátilo na letiště kvůli srážce s ptákem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šest hodin ve vzduchu. Tolik času strávili cestující společnosti KLM na cestě z Amsterdamu na Zanzibar, aniž by cíle vůbec dosáhli. Letadlo se totiž nad Řeckem otočilo a zamířilo zpět na výchozí letiště kvůli srážce s ptákem. Není však jasné, zda k ní došlo hned při vzletu, nebo až později.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo společnosti KLM do svého cíle nedoletělo (ilustrační foto).

Článek

Letadlo mělo na tanzanský Zanzibar namířeno poslední únorový den. Po šesti hodinách cesty ale lidé namísto tropických pláží viděli opět letiště Amsterdam Schiphol, z něhož vyráželi – let na Zanzibar přitom obvykle trvá asi osm a půl hodiny, uvádí server Independent.

Posádka se jižně od řeckého pobřeží rozhodla letadlo kvůli srážce s ptákem, která by mohla způsobit technické potíže, otočit. Server RadarBox, který o incidentu informoval, ovšem nespecifikoval, zda ke srážce došlo už při odletu z Amsterdamu, nebo později během cesty. Pasažéři si kvůli ní nicméně užili takzvaný „let do nikam“, jak se cestám se stejným výchozím i cílovým letištěm říká.

Takové lety během pandemie nabídla už řada aerolinií, aby uspokojila touhu cestovatelů po létání. Mezi prvními s nimi přišla společnost Singapore Airlines, po ní následovaly třeba australské aerolinky Qantas nebo japonské All Nippon Airways.

Tchajwanské EVA Air je pak posunuly ještě o kus dál, když v jejich rámci lákaly na takzvaný speed dating neboli rychlorandění.

Aerolinky nabídnou seznamovací lety pro nezadané

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám