Hlavní obsah

Letadlo se odklonilo od původní trasy kvůli rodící ženě

Novinky, mšv

Na narození svého syna jen tak nezapomene Thajka, která cestovala z katarského Dauhá do thajského Bangkoku. Porodila totiž přímo na palubě letadla, píše server Independent. Let byl kvůli tomu odkloněn do indické Kalkaty.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

K události došlo v letadle společnosti Qatar Airways. Nejmenovaná žena měla to štěstí, že se na palubě nacházel také lékař, který jí při porodu asistoval.

Aby nedošlo k žádným komplikacím, přistálo letadlo v Kalkatě a žena byla převezena do jedné z tamních nemocnic. Ona i dítě jsou prý v pořádku.

„Let Qatar Airways z Dauhá do Bangkoku musel být třetího února odkloněn do Kalkaty kvůli zdravotní pohotovosti, porodu, u kterého asistoval lékař a pět vyškolených členů posádky,“ uvedl mluvčí aerolinek. Dodal, že po přistání v Indii pokračoval letoun do Thajska a pro cestující byla zajištěna asistence, aby se hladce dopravili do svých destinací.

Pár vykázali z letadla kvůli využívání osobní wifi s nevhodným názvem

Cestování

Nejde přitom o první případ, kdy se dítě narodilo přímo na palubě letadla. V loňském roce k tomu došlo minimálně dvakrát. Poprvé v únoru u společnosti jetBlue, podruhé žena porodila na toaletě letadla společnosti Middle East Airlines.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám