Hlavní obsah

Let na nejkratší mezistátní lince zabere pouhých osm minut

Novinky, mšv

Rakouské aerolinie People’s Viennaline plánují spustit nejkratší mezistátní leteckou linku světa. Povede ze švýcarského St. Gallenu přes Bodamské jezero do Friedrichshafenu v sousedním Německu. Trasu dlouhou necelých 21 kilometrů by letadlo mělo překonat do osmi minut, píše portál Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Trasa linky měří necelých 21 kilometrů.

Článek

Plánuje se, že lety oběma směry budou vypravovány dvakrát denně a letenka vyjde na 40 euro, v přepočtu zhruba 1080 korun. Výhodou je samozřejmě úspora času, doposud museli lidé překonat 77kilometrovou vzdálenost mezi oběma městy, které dělí rozlehlé Bodamské jezero. Cesta tak trvala zhruba hodinu, při použití přívozu klidně i o 20 minut déle.

Foto: Mapy.cz

Rekord v úplně nejkratší letecké lince na světě drží skotský vnitrostátní spoj mezi dvěma Orknejskými ostrovy Westray a Papa Westray. Vzdálenost obou letišť je jen 2,5 kilometru a cesta trvá 47 sekund. [celá zpráva]

Podle Daily Mailu má být linka ze St. Gallenu do Friedrichshafenu druhá nejkratší, jako třetí ji následuje linka mezi Bratislavou a Vídní, která je o dvě minuty delší. Mezi městy ve Švýcarsku a Německu bude létat 50sedadlové letadlo.

Reklama

Výběr článků

Načítám