Hlavní obsah

Ledový luxus. Na severu Švédska otevřeli hotel plovoucí na řece

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novou luxusní stavbou se mohou pyšnit ve Švédsku. Nedaleko města Luleå se otevřel hotel plovoucí na řece Lule. Teď v zimě je obklopen ledovými krami a zasněženou krajinou, uprostřed hlavní kruhové budovy se mohou otrlí hosté ponořit přímo do studené řeky, píše server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Hotel je situován na řece Lule.

Článek

Plovoucí hotel Arctic Bath disponuje pouze dvanácti pokoji, které se ovšem nenacházejí v centrální kruhové budově, ale v chatičkách roztroušených podél břehu řeky.

Nabízejí tradičně minimalistický skandinávský interiér, avšak působivé výhledy na okolní krajinu.

Foto: Profimedia.cz

Uprostřed hlavní budovy je kruhový bazének, kde se mohou hosté osvěžit třeba po sauně.

Uprostřed dřevěné kruhové budovy, která je středobodem celého hotelu, se mohou otužilí návštěvníci ponořit přímo do řeky. Ti, kteří dávají přednost teplu, mohou využít několika saun schovaných uvnitř.

V zimě láká na polární záři

Hotel, který navrhli architekti Bertil Harström a Johan Kauppi, má díky použitému materiálu zapadnout do okolní krajiny a přirozeně s ní splynout. Hostům nabídne také prvotřídní gastronomii a během zimních měsíců rovněž výhledy na polární záři.

Foto: Profimedia.cz

Na vodní hladině je umístěno i několik chatek.

Foto: Profimedia.cz

Interiér pokojů je minimalistický.

Návštěvníci mohou využít i řadu dalších aktivit, mezi které patří třeba jóga či meditace. Dobrodružnější povahy mohou vyrazit na pozorování medvědů, projížďku na koních nebo si vyzkoušet fotografování divoké přírody.

Noc v hotelu vyjde jednu osobu na zhruba 20 tisíc korun. Návštěvníci si mohou vybrat, zda chtějí pokoj na souši, nebo plovoucí plošině na řece. K dispozici je také apartmá.

Švédský hotel celý z ledu slaví třicáté výročí

Cestování

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám