Hlavní obsah

Ledovou krásu v Číně přijíždějí obdivovat tisíce turistů

Novinky, mšv

Čínský Charbin se v zimě každoročně mění na ledové království. V těchto dnech tam obvykle začíná tradiční festival ledových soch, který přitahuje tisíce návštěvníků z celé země. Ačkoli letos začíná akce oficiálně až ve čtvrtek, nedočkaví turisté se začali sjíždět už ve středu, aby si nenechali zahájení ujít. Dominantami jsou i velké ledové paláce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V čínském Charbinu začíná proslulý ledový festivalVideo: Reuters

 
Článek

Přípravy na festival začaly už v půlce prosince a většinu ledu na tvorbu soch vytáhli dělníci z nedaleké řeky. Jelikož se Charbin nachází v severní čínské provincii Chej-lung-ťiang, která hraničí se Sibiří, pro spoustu návštěvníku je to také příležitost, jak poznat opravdovou zimu s metry sněhu.

Teploty v tomto období klesají i k minus 35 stupňům Celsia. „Když jsem byla na základní škole, četla jsem o zdejších zimách, letos jsem se na festival vypravila úplně poprvé,“ řekla pro Reuters návštěvnice Čching Wen-jüová.

I další návštěvnici uchvátila kromě samotných soch představa skutečné a pohádkové zimy. Nejvíce se ale těší, až se ledové výtvory ponoří do tmy a budou nasvíceny barevnými světly. „I přes den vypadají kouzelně, jsou více transparentní, je vidět, že jsou postaveny z různých kusů ledu. Ale k návštěvě mě inspirovaly hlavně fotografie, ve kterých byly sochy nasvícené,“ tvrdí.

Festival trvá od čtvrtka 5. ledna až do 25. února. Je považován za největší svého druhu na světě.

Reklama

Výběr článků

Načítám