Hlavní obsah

Kýčovitý západ slunce láká turisty na lety horkovzdušnými balóny

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozsáhlé území Kappadokie ležící ve vnitrozemí Malé Asie v dnešním Turecku. Oblast je jedním z nejkouzelnějších míst celého Turecka a výlet z ptačí perspektivy je zde úchvatný. Pokud se tedy člověk neobává cesty horkovzdušným balónem, může pořídit fotky, u kterých se pak přátelé zmohou jen na upřímné "óóóh".

Foto: Profimedia.cz

Západ slunce snů. Stačí trocha odvahy a výjimečný zážitek je na světě.

Článek

Doba setmění a západu slunce je společně s jeho východem většinou tou nejoblíbenější chvílí, kdy se lidé vydávají na lety horkovzdušnými balóny. Když tak navíc učiní v místech, kde je co sledovat, stojí to za to. Kappadokie je vyhlášená prastarými obydlími vytesanými do skal a úchvatnými skalními formacemi, jejichž krásu si člověk vychutná nejlépe právě ze vzduchu.

Foto: Profimedia.cz

Turecko láká milovníky krásných výhledů na horkovzdušné balóny.

V době západu slunce se v Kappadokii potkávají ve vzduchu často i desítky horkovzdušných balónů s nadšenými zákazníky. Výjimečný výhled v kombinaci s většinou velmi příznivými leteckými podmínkami tvoří z tohoto výletu jeden z nejkouzelnějších zážitků, které můžete v Turecku prožít.

Foto: Profimedia.cz

Milovníci létání balónem by vám řekli, že není hezčího západu slunce než z horkovzdušného balónu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám