Hlavní obsah

Kutnohorské památky za týden pozvolna ožijí

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turisty nejnavštěvovanější středočeské město Kutná Hora a jeho památky se postupně budou otvírat návštěvníkům. V provozu je zatím pouze infocentrum na Palackého náměstí a o víkendech zrcadlové bludiště. Po 11. květnu se mají otevřít zdejší muzea a po 25. květnu Vlašský dvůr a známé církevní památky včetně chrámu svaté Barbory a kostnice v části Sedlec.

Foto: Profimedia.cz

Jezuitská kolej s chrámem sv. Barbory v Kutné Hoře

Článek

V pondělí 11. května se otevřou muzea kutnohorské čokolády, knihtisku, lega a kutnohorských pověstí, duchů a strašidel a alchymistická dílna v Sankturinovském domě, Galerie Felixe Jeneweina a Spolkový dům. „Průvodcovská služba umožní procházky městem s průvodcem, do 25. května však bez interiérů památek,“ uvedla pro ČTK Monika Pravdová z městského úřadu.

Od úterý 12. května přivítá turisty České muzeum stříbra, ale zatím bez možnosti prohlídky dolu. Otevřít se má Galerie Středočeského kraje v bývalé jezuitské koleji a Dačického dům. Od 25. května se pro návštěvníky otevře Vlašský dvůr, chrám svaté Barbory spolu s informačním centrem, katedrála Nanebevzetí Panny Marie a sedlecká kostnice, kde však stále pokračuje rekonstrukce kosterní výzdoby a okolí hřbitovního kostela.

Všude budou zavedena hygienická opatření, otevírací doba se může od té běžné lišit. Vzhledem k uzavření hranic a k tomu, že do Kutné Hory přijíždějí především zahraniční návštěvníci, se nedá ani zdaleka čekat běžný turistický ruch.

Praha se chce zaměřit na domácí turisty

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám