Hlavní obsah

Kolem břehů perly Karibiku na člunu až k velrybím námluvám

Novinky, fis

Poloostrov Samaná je označovaný za jednu z nejkrásnějších částí Dominikánské republiky považované díky jedinečným přírodním scenériím za perlu Karibiku. Cestovatelé tady nacházejí tyrkysové moře, větší i malé písčité pláže, zeleň i pestrý podmořský život.

Foto: Archiv godominicanrepublic.cz

U pobřeží Dominikánské republiky se můžete v zimě ocitnout blízko velrybám.

Článek

Mnoho turistů láká na poloostrov Samaná „velrybí zážitek“. Keporkaci se sem v zimě připlouvají pářit, přičemž vydávají zvuky připomínající zpěv. První velryby připlouvají už v prosinci, další je následují v lednu. Pozorovat jejich námluvy je možné až do března. Ideálně k tomu poslouží pobřežní rozhledna Punta Balandra nebo výlet na člunu v těsné blízkosti vodních obrů.

Foto: Archiv www.godominicanrepublic.cz

Do národního parku Los Haitises se můžete dopravit třeba na člunu.

Koho více než volání přírody láká cesta časem, vydává se do národního parku Los Haitises na severovýchodě Dominikány. Tam jsou stěny vápencových jeskyní ozdobeny stařičkými malbami Taínů, původních obyvatel. Oblast parku je bohatá také na rozličné druhy rostlin, ať už jde o orchideje nebo třeba cedry.

Foto: Archiv www.godominicanrepublic.cz

Ostrůvek Cayo Levantado pokrytý palmami a bílým pískem.

A na závěr nesmí chybět jeden sportovní tip. Jestli se u vás dovolená u moře neobejde bez potápění, přijdete si na své na ostrůvku Cayo Levantado. Jeho značnou část zabírá luxusní hotelový rezort, ale zbytek je turistům, kteří tu nejsou ubytovaní, volně přístupný. Veřejná pláž navíc nebývá přeplněná. Pozorovat u pobřeží můžete kromě hbitých ryb také korálové útesy. Postačí k tomu obyčejné potápěčské brýle a šnorchl.

Reklama

Výběr článků

Načítám